Skip to content

Despre cuptoarele cu microunde

5 ianuarie 2012

Desi aparut doar de cativa ani pe piata noastra din Romania, la mometul actual in casa fiecaruia exista un astfel de cuptor cu microunde.
Ce este un cuptor cu microunde?
Cuptorul este o instalatie de actioneaza asupra alimentelor cu o anumita energie determinand o accelerare a atomilor dintr-un aliment astfel incat el se incalzeste mai repede.
Aceste cuptoare cu microunde sunt un “rau necesar” in orice casa, rau necesar deoarece pot provoca anumite boli, mai ales boli cancerigene, datorita microundelor folosite, ce provoaca modificari in structura alimnetelor. In ultima perioada au aparut produse “inteligente”, care pot proteja sanatatea oamenilor si au cateva functii foarte utile, dar acestea au un pret mai mare si nu sunt chiar accesibile tuturor.
Dintre functiile şi caracteristicile principale pe care le poate avea un cuptor cu microunde, enumeram:
1. Functia de incalzire – se diferentiaza in functie de puterea fiecarui cuptor, putere care pleaca de la 500 w la 900, 1200 w
2. Functia de gatire automata – cuptorul are anumite programe preinstalate pentru mai multe retete şi se alege reteta care se doreste şi cuptorul va alege timpul de gatire necesar. Aici mai pot fi setate şi alte date necesare cuptorului pentru a putea raspunde în mod concludent şi anume greutatea ingredientelor folosite, daca se vrea sa fie mai coapte, etc.in functie de fiecare cuptor.
3. Decongelarea automata – o functie foarte utila atunci cand se doreste prepararea unui bun, care tocmai a fost scos din congelator şi care trebuie dezghetat. În mod normal un bun scos din congelator se dezgheata în 4, 5 ore, ori cu alte metode, folosind apa fiarta, etc, pe cand în cazul cuptorui cu microunde, aceasta operatiune are loc în maxim 10 min.
4. Pornire rapida.
5. Preparare pe etape.
6. Ceas
7. Display digital
8. Spatiul de stocare de la 15 litri la 25, 45 litri în functie de dorinta fiecaruia.
9. Gratar
10. Bec interior
11. Sisteme de siguranta pentru copii.
12. Rotisor inclus
13. Grill
Preturile cuptoarelor cu microunde, în prezent, variaza de la 150 lei la 1000 lei, alegerea apartine fiecaruie în functie de ce resurse detine.

Reclame

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: