Skip to content

Infiintarea unei societati in 3 zile

2 februarie 2012

Anunt bun mediul de afaceri: Termenul de infiintare a unei societati scade la 3 zile

 

Termenul de infiintare a unei firme va fi redus, de saptamana viitoare, la aproximativ 3 zile, precizeaza Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Astfel, incepand cu data de 6 februarie, persoanele care vor sa isi infiinteze o firma nu se vor mai adresa Fiscului pentru obtinerea certificatelor pentru spatiul cu destinatie de sediu social si a adeverintelor privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social, ci oficiilor registrului comertului.

  ONRC si Fiscul au simplificat formalitatile administrative privind infiintarea unei firme, astfel incat cererile de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social vor fi preluate de la oficiile registrului comertului, odata cu cererile de inregistrare avand ca obiect inmatriculari/schimbari de sediu social si vor fi transmise administratiilor finantelor publice, alaturi de actele doveditoare ale dreptului de folosinta depuse.

   Prin urmare, administratiile finantelor publice vor emite si transmite la oficiile registrului comertului certificatele pentru spatiul cu destinatie de sediu social si adeverintele privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social, in termenele prevazute de Ordinul ANAF nr. 2.111/2010 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, modificat recent de Ordinul ANAF nr. 78/2012.

  Mai exact, conform Ordinului ANAF nr. 75/2012, certificatul de sediu social va fi eliberat in doar cateva ore, incepand din 2 februarie.

 Ordinul precizeaza ca cererile de eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social si de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social depuse in prima jumatate a programului de lucru se solutioneaza in aceeasi zi. In schimb, cererile depuse in a doua jumatate a programului de lucru se solutioneaza in prima jumatate a programului de lucru din ziua imediat urmatoare.

 

 Asadar, persoanelor care vor sa porneasca o afacere li se va pune la dispozitie formularul “Cerere de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si de eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social” la ORC, solicitantii avand doar obligatia de a atasa timbrul fiscal corespunzator, in original.

  “Astfel, incepand cu 6 februarie 2012 perioada de infiintare a unei societati va fi diminuata de la 10 zile la 3 zile (Vezi Anexa2 infisierul atasat). [..] Oficiul National al Registrului Comertului introduce un nou sistem informatic integrat, prin care antreprenorul poate depune toate documentele necesare infiintarii unei societati online, fara costuri financiare suplimentare si cu economie substantiala de timp. Antreprenorul va trebui sa se prezinte in persoana la Oficiile Registrului Comertului sau la notar doar pentru obtinerea specimenului de semnatura”, explica Andreea Paul Vass.

Schema de infiintare a unei noi societati poate fi gasita aici

Reclame

From → Mediu de afaceri

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: